tirsdag 30. juni 2009

Roser og brosten





Hit skal vi i juli. Dette stedet ligger i Mariager i Danmark. Vi har aldri vært der før, så det skal bli spennende.
Vi er med i et dansk nettverk som heter www.englebasserne.dk , og igjennom dem har vi kommet i kontakt med en dame som driver bed and breakfast i en gammel smie. Hun driver også galleri og butikk. Dessuten arrangerer hun kunsthåndverkmarked. Vi skal kombinere ferie med et par dager marked. Kjempespennende!
Sjekk siden hennes www.roserogbrosten.dk
Her er det så varmt at det nesten ikke er mulig å puste. Nå ønsker jeg meg en skikkelig forfriskende regnskur.
Ja, jeg sa skur, ikke regn i flere dager.

lørdag 27. juni 2009

Stua i sommerhuset

Nå er spisestuen ferdig. Her er en av stolene med lappesete. Spisestuen er fra 1920 åra og er en arv etter farmor og farfar. Jeg har hatt den i over 30 år, og den har forandret utseende mange ganger. Opprinnelig var den mørkbeiset med brune kalveskinnsseter. Den har vært lygrå, grønn og blågrå. Nå er den eggehvit. Hva det neste blir vet jeg ikke. Kanskje knalloransje?

Her er hekleteppet under arbeid. Det går da framover. Hvor stort det skal bli, vet jeg ikke. Hekler så lenge jeg har garn. Jeg har brukt opp en del rester og kjøpt noe nytt. Tips: Nille har godt og billig garn.

Her er den andre svenske bonderokokko stolen. Hva synes dere om den gule "puta"? Jeg har bare lagt et kult stoff rundt en pute for å se hvordan det tar seg ut. Synes stua ble litt vel avstemt i fargene, så en gul fargeklatt kan være fint. Eller hva?


Her er spisestua sett i helhet. Den nydelige duken har moren min brodert under krigen. Den er sydd av en melsekk. Maken til god kvalitet. Lett og stryke er den også. Hyggelige minner å ta være på. Nå kan hun ikke brodere eller strikke lenger. Men hun var en kløpper i yngre dager. For 8 år siden stikket hun babysett til oldebarnet i kniplingmønster. Håper det kommer til nytte igjen en dag.




Har dere sett noe så nydelig? Bare synd at peonene står så kort tid. Vi får nyte dem mens vi kan. Barnet på bildet er min far. Han var født i 1920. Det morsomme er at både min datter og mitt barnebarn var prikk lik han da de var små. Lubne og gode med engelkrøller.



fredag 26. juni 2009

Nora Guldbrandsen (1894-1978)













Nora Guldbrandsen var utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole. Hun ble ansatt hos Porsgrund Porselensfabrikk i 1927, og hun tegnet dekor og modeller som ble utstilt på Norske Brukskunstneres årsutstilling i 1928. I 1929 ble hun sjefsdesigner hos PP. Hun designet produkter i den "nye" smaksretning som var funkis og art deco. Fra 1945 drev hun sitt eget keramikkverksted i Oslo. Hun designet en rekke sølv og emaljesmykker for David Andersen på slutten av 50-tallet. Jeg klarte ikke å finne noe bilde av damen, men hun var en superelegant art-deco dame, men kort mørk hår og røde lepper.
En morsom historie: Min venninne, som jeg fikk retro stoffer av, er en ihuga loppemarkedgjenger, og for et par år tilbake, fant hun en Nora G. krukke under et bord. Hva hun betalte for den, vet jeg ikke, men det var ikke mange kronene. Hun fikk den taksert til minst kr. 1000,-. Så se opp for Nora G.,dette er samleobjekter.


onsdag 24. juni 2009

Katrine K.












Kilde og bilder: Katrine K.
Jeg var så heldig å få besøk på bloggen min av en for meg, ukjent kunstner. Hun lager de mest fantastiske bilder. Du kan se mer på hennes koselig blogg: www.bildemaker.blogspot.com



søndag 21. juni 2009

Vidunderlig vintage













Long time, no see. Her har det vært bloggtørke ganske lenge. Nå er det godt å være lærer. Mai og juni er den mest hektiske tiden for oss i videregående skole, tentamen, eksamen, muntlig høring, karakterer.......
Nå skal jeg være designer og ferierende i to hele måneder. Jeg viser litt av vårt utvalg av vintage barnetøy fra 70-tallet. Det var en spennende og nyskapende periode. Idag hadde jeg besøk av en god venninne, og hun kom med en hel sekk lekre retro/vintage stoffer. Kjempeinspirerende!!!


tirsdag 9. juni 2009

Norske Brukskunstnere

Emaljefat: Grete Prytz Kittelsen


Veske: Karin Kristiansen


Kjole :Farideh Abdulrahimi



Smykke: Sissel Ræder Aarflot



Veggdekorasjon :Arne Lindaas
Velkommen til Norske Brukskunstnere. Vi er en gammel organisasjon som ble stiftet i 1918, inspirert av strømninger fra Europa, blandt annet Arts and Craft bevegelsen i England, med William Morris som frontfigur.
Disse strømningene var en protest mot dårlig masseproduksjon i kjølvannet av den industrielle revolusjon.
Gode, praktiske og vakre produkter til folket var målsettingen. Dette var igjen en forløper til den skandinaviske lyse og enkle stilen som er så populær idag, også i utlandet som USA og Japan.
Vi vil gjerne ha flere medlemmer. Vi krever selvfølgelig at produktene skal være av høy håndverksmessig og kunstnerisk kvalitet. Vi har også plass til designere. Jeg vet det er mange flinke folk der ute i blogglandia som ville være velkommen hos oss. Liten gulrot: Du kan få være med på Kunsthåndverkmarked i Basarhallene.
Vi har en informativ nettside, gå inn å sjekk http://www.norskebrukskunstnere.no/




torsdag 4. juni 2009

Lille Gitte











Jeg er blitt kjent med en utrolig spennende tekstilkunstner. som heter Gitte Skjønneberg. Jeg har bare truffet henne en gang, men vi kommer til å ha en del med hverandre å gjøre, da vi begge sitter i styret for Norske Brukskunstnere. Gitte og jeg har allerede mailet og blogget med hverandre og det virker som vi er på bølgelengde. Hun skal ha utstilling på Nesodden i juni. Gå inn å sjekk hennes spennende blogg. Hun holder også kurs på HIO i tekstile teknikker. www.lillegitte.blogspot.com