mandag 28. desember 2009

Babybukser





Jeg har laget babybukser i myke materialer. Buksene er laget av strechfrotte, velur og fin bomulstrikå fra 60-70 tallet. Buksene vil bli lagt ut i nettbutikken om en dag eller to. Buksene har høyt liv slik at de sitter godt på en liten kropp. Tror det blir fint med body under.

lørdag 26. desember 2009

På Skandinavisk måte











Sånn ser det ut hos meg i julen. Mesteparten av min julepynt er fra 40, 50 og 60 tallet. Nissene mine er svenske og de fleste er arvet, men noen har jeg kjøpt i en antikvitetsforretning i Gamla Sta'n for mange år siden. Serviset og duken er også svensk, bestikk og glass er norsk og spisestuen er dansk. Flaggene på juletreet er fra krigens dager, både falmet og slitte, men for meg blir det ikke ordentelig jul uten den gamle pynten. Jeg kjøper ikke noe særlig nytt, jeg har mer enn nok. Et nyttårsforsett er å forbruke mindre, å kjøpe bare noen få gode kvalitetsting som kanskje barnebarna kan ha glede av i framtiden?
(Untaket er loppemarkeder, shoppinggenet må jo få en slags tifredstillelse).




fredag 25. desember 2009

Ungt talent


Dette flotte trykket har jeg fått i julegave av barnebarnet som blir 8 år i januar. Dess mer jeg ser på det, dess bedre synes jeg det er. Perfekt balanse, samtidig som det er dynamikk over plasseringen, og det er kjempekult at hjertene ikke er symetriske, og at han har stoppet i tide og ikke overdekorert med klistremerker, vitner om en god og sikker formsans. Jada, jeg er klar over at jeg er inhabil, men jeg har vært formgivingslærer i mange år og sett litt av hvert. Med dette ønsker jeg dere en riktig hjertelig god romjul.

tirsdag 22. desember 2009

Julegave til en liten venn




Dette tøyet er julegave til en liten venn på snart 2 år. Han er kjempesøt og har kobberfarget hår, så grønt er hans farge. Heldivis ble jeg ferdig med vesten i går, for i natt våknet jeg med skikkelig vondt i armen igjen, og jeg som har så mange prosjekter på gang til vår lille nye som kommer i januar. Jeg hadde en onkel som sa at det skulle vært skuddpremie på folk over 50. Kanskje han hadde rett?


søndag 20. desember 2009

SKAPET FRA NK




Dette skapet kjøpte mine foreldre på NK i Stockholm i 1946. Skapet har et stempel på baksiden som bekrefter dette. Da min mor hadde fått plass på sykehjem og vi skulle rydde leiligheten, måtte vi kvitte oss med mye. Fretex fikk en god del, men dette skapet ville de ikke ha. Og godt var det i ettertid. Jeg er så glad for at jeg har funnet en plass til det i leiligheten. Det er et riktig elegant skap, i moderne skandinavisk stil. Øverst har jeg satt mine Ittala lysestaker, en kul vase og en pute til ære for fotografen. Jeg har ikke som vane å ha puter på skap, men det passet så godt i fargen. Skapet var opprinnelig i bjørk. Moren min malte det på slutten av 60-tallet. Malingen er litt slitt noen steder. Skal jeg gjøre noe kult med det? Forslag mottas med takk!


tirsdag 15. desember 2009

BRUNT OG ORANSJE

Noen brune og oransje klær. Noe er helt nytt og noe ligger inne i nettbutikken. Ekte 70-talls farger. Elefantbuksen er i brun frotte. Kan det bli mer 70- tallsretro? Det er helt umulig å ta klare bilder i disse mørketider. Nå skal det bli godt med juleferie snart.

mandag 14. desember 2009

Ny kjole og veske

Jeg har sydd meg ny kjole. Hadde egentlig tenkt å spandere på meg en koselig julekjole, men det var lettere sagt enn gjort. Hvis man ikke vil være utringet til navlen eller likne en diskokule, var det ikke noe å velge i mellom. Butikkene her jeg bor har bare selskapskjoler, ikke koselige julekjoler. De så på meg som om jeg skulle være fra en annen planet da jeg spurte etter det. Så jeg tok saksen i egne hender. En svart topp og en stripet topp + en stoffrest og litt bånd. Jeg ble kjempefornøyd, kjolen sitter som et skudd uten å være for trang. Overdelen er elastisk, så den er finere på enn på henger.



Denne nydelig vesken er laget av min gode venninne Anne. Jeg må nok sy meg en kjole i grått med litt rosa som passer til vesken. Nå skal mormor fiffe seg opp!

onsdag 9. desember 2009

Handy lady

Drillsett til damer som gjør det meste selv.


Kul verktøykasse med det mest nødvendige utstyret.

Bilvaskesett med ulike kluter.


Et lekkert hagesett til gartneren.
Jeg har oppdaget en for meg ny nettbutikk, nemlig http://www.sweetmemories.no/ De selger disse lekre sakene. Lekkert å se på, men kvaliteten på verktøyet vet jeg ikke noe om. Pent å se på er det i hvertfall.



mandag 7. desember 2009

ØNSKELISTE

Kilde: lutterlagkage.dk
Ønske nr. 1

Kilde: artemisia.no
Ønske nr. 2


Kilde:adressa.no
Ønske nr. 3

Ønskenr. 4

Jeg får stadig vekk spørsmål om hva jeg ønsker meg til jul. Snille barn , svigerbarn og barnebarn har jeg jo.
Så altså kjære julenissen eller lottomaskinen på Hamar her er mine ønsker:
1. Et stort og lyst lager til barneklærne.
2. En deilig villa på Lørenskog.
3. En hyggelig, etisk konfeksjonsfabrikk.
Og julenissen, om du har plass bak på sleden, kan du gjerne slenge med en Eames gyngestol i hvit. Bare hvis du har plass, altså


torsdag 3. desember 2009

Spennende blogg












Ved en tilfeldighet kom jeg over denne spennende portugisiske bloggen www.raparigascomonos.blogspot.com Jeg satt og surfet litt i går. Det er noe jeg skjelden tar meg tid til, men jeg har fått vondt i armen, så stikke- og hekletøyet måtte hvile. Håper det går over snart!