mandag 30. august 2010

Vinneren er av vår Give Away er


Vi har trukket vår give away og vinneren er Barbro fra Barbros lille atelier.
Gratulerer så mye til deg søte, hyggelige Barbro.
Ellers er det en sorgtung dag i vår famile. Min svigersønns far døde i dag etter kort tids sykdom.
Det er så ufattelig trist, 60 år er alt for tidlig. Vi hadde håp til det siste, sykehuset gjorde hva de kunne, men livet var ikke til å redde. Mine tanker går til hans kone, mine barnebarn, min svigersønn og min datter og alle som sto han nær. Han vil bli dypt savnet.

søndag 29. august 2010

I morgen kveld trekkes vår give away

Det er fortsatt en mulighet for å vinne en pute, et teppe eller et babysengesett i vår Give Away.
Takk til alle som vil være med og takk for alle hyggelige kommentarer. Det er mange som setter pris på mine DIY beskrivelser. Har dere lyst på DIY på kjole eller bukse? Tør ikke love akkurat når det blir, dagene flyr avgårde.
Nå har vi bestilt våre egne stoffer fra et trykkeri i Sverige. Det er så spennende at det nesten ikke er til å holde ut. God uke til alle der ute!

fredag 27. august 2010

GIVE AWAY siste sjangse


Nye tepper er lagt ut i nettbutikken www.barnigjen.no Her er et med søte Bambi.


Teppe med Mummitrollet.

Dette passer vel best for små jenter.


Et til med Mummi på camping.




Sommer Give awayen vår holdt nesten på å gå i glemmeboka. Siste sjangse, vi trekker vinneren på mandag den 30. august. De siste dagene har gått i en fei, skolestart og nye elever er alltid like spennende ( og slitsomt). Selv om det er ganske høstaktig ute, er vel august fortsatt en sommermåned.
Har du lyst til å være med, klikk deg inn på bildet til høyre, så ser du reglene og hvor du skal legge kommentaren. Mange nye tepper er lagt inn i butikken, så det er mye å velge i mellom.
Lykke til!



lørdag 21. august 2010

Fine mønstre











En liten mimrestund over kjoler vi har solgt i nettbutikken vår. Da vi startet med barnetøy for 4 år siden, var det forholdsvis lett å finne fine stoffer på bruktmarkedet. Nå er det svært langt mellom godbitene. Det er mange om beinet der ute. Tiden er moden for å tenke alternativt så vi funderer på å få trykket våre egne stoffer, både til eget bruk og til salgs som metervare. Høres det ut som en god ide?




fredag 20. august 2010

Fantastiske Barbro











Disse utrolig flotte tekstilbildene er laget av Barbro i www.barbroslilleatelier.blogspot.com Jeg er helt målløs av beundring. Har ikke sett noe så fint i tekstil på det jeg kan huske. Hun har mange bilder og dette er bare et lite utvalg. Det var vanskelig å plukke ut fem stykker. Barbro er et relativt nytt bekjenskap for meg og det er svært hyggelig og bli "bloggevenninne" med henne.
Stå på Barbro. Gleder meg til å se mer fra din hånd.




tirsdag 17. august 2010

DIY nøklebånd Leksjon nr. 2


Neste og siste leksjon i nøklebånd DIY'en min. Nå skal du tre på nøkleringen eller festeanordningen din. Legg båndet rundt halsen slik at du vrir båndet en gang. Du skjønner hva jeg mener når du prøver deg fram. Jeg måtte sprette opp to bånd. Det ene fikk en "snurr" for lite og det andre fikk en "snurr" for mye. Båndet skal ligge glatt og fint rundt halsen.
Brett begge endene tilbaker og sy en søm så langt inn til nøkleringen du klarer. Du kan bruke en glidelåsfot om du ønsker det. Sy fram og tilbake 3-4 ganger, slik at det blir solid.

Nå klipper du det innerste båndet ca. 1 cm fra sømmen.


Så skal du brette inn 1 cm. på det øverste båndet, slik at det innerste blir skjult og slik at det ikke blir så tykt og klumpete.



Detetter syr du fast det øverste båndet igjennom alle lagene. Sy over 3-4 ganger og fest godt.
Ferdig!! Nesten som et smykke.
Beklager at billedkvaliteten ble litt dårlig, men jeg hadde ikke tid til å ta nye bilder.
Lykke til med prosjektet!




mandag 16. august 2010

DIY nøklebånd Leksjon nr. 1


For å lage mitt nøklebånd trenger du 13 lapper som måler 7 cm x 10 cm, en nøklering og en karbinkrok, eller en festeanordning fra et gammelt nøklebånd.
Sy alle lappene sammen med ca 1 cm. sømrom til du har en lang remse.


Stryk/press sømmene fra hverandre. Deretter presser du inn 1 cm. i hver langside. Synes du dette er litt vanskelig, kan du selvfølgelig tråkle.



Så presser du båndet dobbelt.


Sy deretter en stikning i hver side. Neste leksjon kommer i morgen. Jeg klarer bare å legge ut 5 bilder i hvert innlegg, så dette må deles opp. Jeg har hatt min første arbeidsdag i dag med nytt nøklebånd rundt halsen. Det fungerer helt fint og er mye mer behagelig enn det gamle i stiv nylon. Takk til alle som har lyst til å lage bånd. Det er så hyggelig med god respons.



lørdag 14. august 2010

Stort lappeteppe

FotoFoto: Anders Corneliussen
Takk for hyggelige kommentarer og interesse for min DIY nøklebånd. Den kommer snart.
I mellomtiden vil jeg vise et bilde fra boken Barn Igjen med vår lille, søte fetter på et av mine lappetepper. Beskivelsen får du selvfølgelig i boken. Har du ikke boken kan du gå inn på http://www.dinhobby.no/ og finne den der. Eller du kan google på barn igjen lappeteppe, så kommer den opp. Ønsker alle en hyggelig lørdagskveld!

fredag 13. august 2010

Lærerens kjennetegn


Klar til skolestart på mandag med nytt nøklebånd. Jeg har lenge irritert meg over de stygge nøklebåndene jeg har gått med. Reklamebånd i en ekkel, gnagende nylonkvalitet. Nå har jeg endelig fått sydd meg noen fine. Nøkler er lærerens symbol nr. 1. Når elever skal gestalte en lærer, ber de alltid om å få låne nøklene, aldri bøker eller tavelkritt, merkelig nok.



Flere bånd under arbeid. En liten "nøklegarderobe" må man ha.

Her er enda fler. Jeg har brukt opp bittesmå biter av de fineste retrostoffene mine. Småbiter jeg ikke har hatt hjerte til å kaste. Noen som har lyst på en liten DIY innføring i hvordan jeg syr dem? De passer også godt for andre enn lærere, travle småbarnsmødre f.eks. med armene fulle av barn og handleposer. Og alle slags surrekopper som ikke finner nøklene sine. Ha dem rundt halsen da vet du hvor du har dem.


onsdag 11. august 2010

Fashion-goose


Verdens søteste barnekleshengere med Bambi. Originalen fra 50-tallet ble funnet av danske Valentina på et loppis i Skåne for noen år tilbake og hun har fått laget former og nå produseres kleshengerene av tidenes mest miljøvennlige plastmateriale av voksne, skikkelig betalte arbeidere i Skåne. Hennes filosofi er at det skal være mulig med nærhet til produsjonslandet å holde kostnadene nede, slik at produktene kan selges til en overkommelig pris. De kan kjøpes hos oss http://www.barnigjen.no/ ,prisen er god og kvaliteten er flott.


Hun har også i samarbeid med to designere utarbeidet en tekstikolleksjon som også produseres i Sverige. Gå inn på nettsiden og se mer http://www.fashion-goose.dk/

mandag 9. august 2010

Fire små biter med cordfløyel.....

Lover at dette er det siste bilde av turkis og lilla på en stund, men jeg måtte bare vise hva jeg har laget i dag av fire små cordbiter som egentlig var på vei til søplekassa. Det var akkurat nok på millimeteren til en bukse til tulla. Kantene er fra en overdel som har "krympet" i klesskapet, det er visst noe galt med mitt klesskap....
Takk for alle hyggelig kommentarer og rosende ord for forrige innlegg.

søndag 8. august 2010

Sensommersett til tulla vår


Da jeg holdt på med lappeteppet, ble jeg så inspirert av fargene at jeg fikk lyst til å sy jakke og lue til tulla vår. Nå er hun så stor at hun kan sitte i vognen og da er det fint med et sånt sett.


Nærbilde av lua. Det er ikke så lett å vise luer uten noen inni,

Nærbilde av jakka. En god, gammel modell som jeg har laget mitt eget mønster av, tilpasset vår tid. Jeg har fòret med myk flanell.


Lappeteknikk og kroklisser på ermene. Synes selv at det ble lekkert, men så er det jo også mine yndlingsfarger, lilla, turkis og nå i det siste, rosa.



lørdag 7. august 2010

DIY Leksjon nr. 4

Den fjerde og siste leksjonen i mitt litte lappeteppekurs. Nå skal teppet ditt vrangsys med fleecen.
Legg fleece stykket på bord eller gulv med retten opp. Legg lappestykket med retten ned mot fleecen og fest godt med kanppenåler. Sy ca 1 cm fra kanten rundt hele teppet, bortsett fra en åpning nede på to ruter til å vrenge teppet igjenom.

Renklipp sømmen til ca 1 cm. Klipp rundt hjørnet slik at det ikke blir klumpete og du får fine hjørner. Husk å ta bort alle knappenålene.

Vreng teppet gjnnom åpningen og press kanten rundt. Fest godt med nåler gjennom begge lag, dvs. teppet og fleecelaget.



Sy en stikning gjennom begge lag i den ytterste ruten (lappene). Jeg syr også en stikning til i ruten innenfor slik at lagene holder seg sammen. Du kan gjerne sy stikning i alle rutene, men jeg synes det kan bli litt stivt.


Helt til slutt bretter du inn kantene i åpningen og syr igjen med en stikning eller for hånd om du foretrekker det. Ta ut alle nålene og press teppet ditt lett. Yes, nå har du sydd et teppe som kan varme en liten kropp eller pynte opp om du foretrekker det.




fredag 6. august 2010

Knit kits og nye notatbøker

Fine notisbøker innkjøpt i København hos Tiger til den nette sum av 20,- for den store og 10,- for de små. Den store er allerede tatt i bruk til mine nye strikkeoppskrifter som etterhvert skal bli til Knit kits. De små er fine å ha i vesken når ideene presser seg fram.

Her er boken "beskrevet" med en vellykket cardigan. Min mor strikket dette mønsteret til alle små i vår familie. Jeg hadde ikke noen oppskrift, men vi har heldigvis gjemt et par modeller.
Jeg har telt og slitt, brukt opp mange kladdebøker på notater, rekket opp og bannet, men nå er heldigvis str. 1 år og 2 år i boks. Modellen skal hete Ellajakken etter min mor og mitt lille barnebarn. Hun har to eksemplarer av jakken som min mor har strikket for mange år siden. Vi har forresten feiret mors 90-års dag idag.

Jeg burde jo klare å lage noen oppskrifter. Det er ikke første gang jeg gjør det. Her er et bilde av et par strikkerbøker jeg har vært designer og forfatter til. Mye arbeid, tro meg.


torsdag 5. august 2010

DIY Leksjon nr. 3


Leksjon nr. 3 i mitt lille DIY lappeteppekurs. Nå skal lappene syes sammen med 1 cm. sømrom.
De fleste symaskiner har merker på stingplaten som man kan følge. Du kan også bruke en fotbredde. Det viktige er at du er nøyaktig og konsekvent. Sy sammen remser på 6 lapper.

Press alle sømmene fra hverandre. Pressing/stryking er viktig for et fint resultat. "Det ordner seg i pressen " sa sydama da hun hadde satt venstre erme i høyre ermehull.

Legg remsene på gulv eller bord etterhvert som du syr dem ferdige. Da ser du hva du holder på med, slik at du ikker stokker om på dem.


Så skal remsene syes sammen. Prøv å få lappene så nøyaktig som mulig over hverandre. Bruk gjerne knappenåler. Blir det litt unøyaktig så blås i det. Det er jo håndlaget!



Press igjen sømmene fra hverandre og nå er lappeteppet ditt snart ferdig. Neste og siste leksjon kommer
kanskje i morgen. Til den trenger du et stykke fleece som er like stort som teppet du har sydd.
Ikke så veldig vanskelig, vel, men ikke si det til noen.........