mandag 31. oktober 2011

Nye kjoler av vintagestoff


 Et fantastisk ubrukt vintagestoff i flott grønnfarge. Ensfarget rosa på den andre siden til de store jentene og gingham rosarutet til de små. Kjempefin kjole til juledagene!


  Et annet vintagefunn. Gardinstoff med bl.a. dette nydelige Bambitrykket er i fra 60-tallet, antar jeg.
Det kan være vanskelig å sy klær med så store mønstre, derfor har jeg valgt å klippe ut og applikere på. Et hjerte på ryggen skal alle jenter ha.
Bukse i lilla cord til de største jentene. Hjerter pynter opp. Dekorstoffet er fra et gammelt forkle.
Dette er det siste jeg har laget. Det ser kanskje ikke så mye ut, men når det skal være en i hver størrelse, blir det jammen en hel bunke. Nyhetene vil bli lagt ut i hos http://www.barnigjen.no/ i løpet av kvelden.

torsdag 27. oktober 2011

Skal vi flytte til Mars?

Du mormor, skal jeg si deg noe? Eldste barnebarnets klassikse åpningsreplikk når han har noe på hjertet.
Han har nemlig begynt på bryting og det er mormors hyggelig oppgave å hente han. Da får vi en spasertur og en god prat. På Mars, vet du mormor, der er det ikke noe oksygen, men det er is og det kan jo smeltes til vann. Og så finnes det planter som kan leve uten oksygen og du vet vel mormor at planter lager oksygen og når vi har plantet nok, vil det bli oksygen til alle slags planter og da vil Mars bli like grønn som jorda, så da kan vi dra dit på ferie. Det er bare litt dumt at det tar ca 4 år å reise dit, men han skal nok finne opp noe som kan fly med lysets hastighet, så det er ikke noe problem. Så om noen år kommer det reisebrev fra meg når jeg er på besøk i sommerresidensen hans på Mars.

mandag 24. oktober 2011

Nå ligger sy-kitsene våre i nettbutikken


 Vendekjoler som kan brukes på begge sider. Den andre siden er blå, henholdsvis grønn i størrelse 80 ,86, 92 ,98, 104 og 110.



 Behagelige bukser til gutter og jenter i størrelse 80, 86, 92, 98, 104 og 110.


 Kule sikle/spisesmekker med bakside av plastbelagt frottè slik at barnet ikke blir våt på brystet.
Jeg har vasket stoffene på 60 grader i vaskemaskinen og de ble like fint!

Endelig er sy-kitsene lagt ut for salg i nettbutikken http://www.barnigjen.no/  For alle som har lyst til å sy, men synes det er skummelt å klippe, her får du modellene ferdig klippet med tilbehør og en god syveiledning.
Selvgjort er velgjort. Funderer litt på å legge dem ut på Epla. Hva tror dere om det?

torsdag 20. oktober 2011

Stoffpakker med barnemotiver




Fine barnepakker ligger nå for salg hos http://www.barnigjen.no/. Her er det Bamse verdens stekeste bjørn, Mikke, Rasmus Klump, Jungelboken, Flåklypa grand prix, Kardemommeby, Snoopy, Lego og mye mer. Sy fine puter, oppbevaringsposer, forklær, julestrømper eller lapp bukseknær med de morsomme stoffene. Julegaver?  Alle stoffene er retro/vintage og ikke lett å få tak i lenger. Stoffene er brettet, så det er mer stoff enn det ser ut til på bildene.

onsdag 19. oktober 2011

Vinneren av vår give away er

Vi spretter sjampanjekorken og gratulerer Ellen Sand som vinner av vår Give Away.
Send oss en mail på post@barnigjen.no og fortell oss hva du vil ha.
Tuuusen takk til alle som var med på give awayen. Alltid spennende når det er mange som vil vinne.
Kjenner jeg meg selv rett, er det ikke lenge før jeg finner på en ny. Give Away er morsomt!

tirsdag 18. oktober 2011

Dilla på patchwork










Som deltager på Gave- og interiørmessa får jeg deres tidsskrift i posten. Og se her, det er flere patchworkgærninger der ute. De øverste bildene (dere ser sikkert hvem det er) kommer fra et britisk firma som heter http://www.squintlimited.com/ og de nederste er mine. Morsomt å se at det er flere som trekker møbler med patchwork. Synes de er litt feige og bruker stooore ruter. Er det noen som har lyst til å prøve noe liknende, har vi store stoffpakker med mange biter til salgs hos http://www.barnigjen.no/ Det er ikke så vanskelig som det ser ut til, det kreves bare litt mot for å komme igang og en pute er en fin ting å begynne med, men pass deg, det er fort gjort å bli bitt av basillen. I sommerhuset vårt er det snart ikke et sted hvor det ikke er patchworket. Det neste jeg har lyst til er å lage patchwork på veggene med tapet.
Og du, det er fortsatt mulig å være med på vår Give Away, trekkes i morgen kveld etter at jeg har hentet barnebarnet fra bryting, en mormor har mange (hyggelige) oppgaver....

mandag 17. oktober 2011

Give away



Først og fremst vil jeg takke for alle gode og varmende ord i forbindelse med mammas bortgang. Begravelsen var nydelig, trist, vemodig og vakker. Min datter sa at det var den peneste hun hadde sett noen gang og da ble jeg glad, for da hadde sikkert mamma/mormor vært enig.
Men nå skal give awayen vår trekkes på onsdag. Den har vært utsatt alt for lenge pga sykdom og død i vår familie.
Sleng deg på i siste liten. Du kan vinne flotte sy kits av stoffene våre som er designet av Cecilie Ellefsen i samarbeid med http://www.barnigjen.no/. Se betingelser i det opprinnelige innlegget.
Dette blir spennende. Lykke til!

torsdag 13. oktober 2011

Tid for refleksjon

Bilde: Marc Chagall
I morgen er det mammas begravelse. Denne uken har vært merkelig. Jeg arbeider på en videregående skole med mange flotte, varme og omtenksomme kolleger som har alle mulige trosretninger og det har satt i gang en refleksjonsprosess hos meg.  Hva tror jeg på?  Jeg er ikke spesielt religiøs, men jeg har nok funnet ut hva jeg tror på nå. Jeg tror at min mors kjærlighet og omsorg, som hun igjen har fått fra sine foreldre, går i arv til generasjonene som kommer etter oss. Jeg håper selv at jeg har formidlet kjærlighetsbudskapet videre til min datter. Hun er i hvertfall en god og kjærlig mor for sine barn og et tolerant og inkluderende menneske som ikke dømmer andre.
Så jeg har kommet fram til at det jeg tror på er at kjærlighet avler kjærlighet og det er på den måten min mor lever videre i våre hjerter. Men for alle de som kanskje ikke har vært så heldige med opphav som oss, tror jeg at eksistensialismens budskap gjelder: Du er et produkt av dine frie valg og en vond sirkel kan alltid brytes. Det er det heldigvis mange gode eksempler på.                                                                                                                              Blogger tuller med meg igjen, jeg får ikke lagt ut kommentarer. Ville så gjerne skrive noen ord til ReVinyl som har mistet sin kjære Morfar. Jeg føler med deg.

lørdag 8. oktober 2011

Jag vet en dejlig rosa

Takk for alle varme, gode ord fra alle dere. Det er så godt å få slike gode og kloke tilbakemeldinger. Min datter og jeg er skjønt enige om at blogging fungerer som terapi og at vi setter stor pris på alle varme og vennlige ord fra dere i Blogglandia. Jeg takker for alle de meget gode forslagene til avskjedssang til mamma/mormors begravelse. Jeg var litt fortvilet i går fordi jeg hadde bommet på avskjedssangen, men nå har jeg funnet den og det blir "Jag vet en dejlig rosa" Den passer perfekt i teksten og er en svensk tradisjonell sang. Det passer godt fordi mamma bodde i Sverige en del av sitt liv. Og hun var en dame med stil og sans for design og mote med lange, lakkerte negler og fine klær som hun sydde selv. En vakker rose som jeg var stolt av, ingen hadde så pen mor som jeg. Nå blir jeg litt sentimental, men det er godt å skrive det ned. Hun skal få den vakreste begravelse ever.

fredag 7. oktober 2011

Hjelp meg !!!

Jeg trenger hjelp fra dere kloke bloggere der ute. Dette bildet har jeg lånt fra min datters blogg http://www.marieinwonderland.blogspot.com/ Hun skriver så vakkert om sin elskede mormor. I dag har jeg vært på begravelsesbyrået og bestemt hvordan mammas begravelse skal være. Vi skal pynte kirken i rosa, lilla, grønt og hvitt. Bårebuketten fra meg og min mann skal være i disse fargene og fra min datter og svigersønn har jeg bestilt en hjertekrans og oldebarna skal gi et tett blomsterhjerte i de samme fargene. Sangheftet skal være pyntet med liljekonvall. Mamma var et sommermenneske så solisten skal starte med "Summertime" og salmene skal være mamma yndlingssalme "Blot en dag, et ögonblick i sender", min datters  valg er "Deilig er jorden" og mitt valg er "Kjærlighet fra Gud". Dødsannonsen er formulert og den skal prydes med et hjerte. Så langt er alt bra, men jeg har bommet på avskjedssangen. Jeg valgte "Nocturne" av Evert Taube, men har funnet ut at den ikke passer. Den passer bedre for ektefeller eller kjærester som sier farvel til hverandre.
Så hva skal jeg velge til avskjedssang? Mamma var ikke spesielt religiøs, men kjærligheten er størst av alt. Snille dere kom med forslag.

torsdag 6. oktober 2011

En epoke er over

I natt døde min mor mett av dage vel 91 år gammel. Jeg er glad hun fikk slippe, men det er rart og tomt alikevel. Nå er det jeg som er eldst og skal ordne med alt som hører med. Jeg viser dette vakre hjertet fordi hun var så glad i blomster og i lilla nyanser og for at hun delte sin kunnskap om mat og håndarbeid.
Og ikke minst for alle de gode minnene jeg har om henne da hun var frisk og rask.

mandag 3. oktober 2011

Knit-kits nyhet

 Den populære elefantvesten vår fåes nå, etter oppfordring fra kunder, også i størrelse 1 år og 6 år i tillegg til 2 år og 4 år.

 Den søte vendevesten fåes nå i 1, 2, 4 og 6 år.

Pippisettet kan  nå få i 2, 4 og 6 år. Vi har utarbeidet flere størrelser etter ønske fra våre kunder. Strikkemodellene kan kjøpes som knit-kit (strikkepakker) hos http://www.barnigjen.no/ og i flere butikker rundt i landet. Giv awayen vår er under arbeid. I dag har vi jobbet med bildene for å få alt så bra som mulig. Og mens mamma og mormor var opptatt med bildebehandling, ble det så mistenkelig stille fra Ella på snart 20 mnd. "Hva gjør du", ropte mamma. "Baker", kom det resolutt fra kjøkkenet. Og der sto frøken Ella på en stol og strødde sukker i tjukke lag på den hjemmebakte peperonipitzaen som stod til heving. Oppvakt liten tulle! Og mormor fikk seg selvfølgelig en god latter. Mamma'n opp av dage!

søndag 2. oktober 2011

Midt i smørøyet!






Snakk om å ramle midt i smørøyet! Jeg satt og googlet på "Vintage children's knit" og fant fram til denne vidunderlige nettsiden http://www.thevintageknittinglady.com/ Her vrimler det av de flotteste modeller fra 30, 40 og 50 tallet. Fargebildene er fra 1950 og svart/hvitt bildene er fra 1930. Søtere stikkeelefant skal man lete lenge etter. Nå har jeg glodd  helt betatt i to timer. Ta en titt og god fornøyelse!

lørdag 1. oktober 2011

Tilbud på vintagetøy til våre bloggevenner






Vi har tilbud på vintagetøy for faste kunder og bloggevenner. Ta to, betal for èn. Du skriver bare i "Kundekommentar" hva du ønsker som gave. Du kan velge noe som koster det samme som det du kjøper. Tilbudet gjelder alle vintagevarer under kategorien "Vintage", bortsett fra bøker. Mange godbiter.
Viser noen av mine egne vintagefavoritter. Hos oss er det fullt og trangt på lageret, så vi synes det er hyggelig å dele litt med dere.