lørdag 22. mai 2010

Aldri så galt at det ikke er godt for noe


Iberiasneglen, mordersneglen, drepersneglen, brun skogskongesnegle, dette ekle krypet har mange navn. Hos oss her i Son er den en sann plage. Den har jafset i seg alt av riddersporer, hortensiaer, stokkroser og til min store glede og forundring , det meste av løvetannen! Har nettopp vært ute i hagen og plukket en halv bøtte full av brune, ekle, slimete kryp. Den går ikke på roser, lavendel og rododrendron, men alt annet har den og resten av dens familien spist rent. Jeg leste i et dansk blad, muligens BoligLiv at den skyr digitalis, men hvor skal man få tak i det? Gode råd taes i mot med takk.

2 kommentarer:

 1. Æsj, ifjor hadde ikke vi så mye. I år har jeg ikke sett den ennå, men den kommer vel med en gang det blir litt varmere.
  Det er tusen råd. Jeg fjerner den. Plukker de vekk med en gang jeg ser de. Jeg har til og med brent i peisen ute og grillet de dau,,,, Å, de er ekle. :))

  SvarSlett
 2. Digitalis er revebjeller. Så de mener vel at det er en plante den ikke spiser. Kanskje ikke så rart siden den er veldig giftig.
  Jeg har noen frøplanter hvis du er interessert? Tenkte egentlig å luke dem vekk.
  Her har jeg foeløpig ikke sett snurten av dem. (Sneglene altså.)

  SvarSlett