lørdag 11. mai 2013

Kongelig inspirasjon

 
Eller er det mer riktig å si prinselig inspirasjon? Dette er Kong Haralds genser som han hadde på seg da kongefamilien flyktet til Sverige i 1940, da var han vel 3 år gammel. Genseren er godt brukt, den er stoppet og reparert flere steder. Jeg mener jeg har lest at Den Norske Husflidforeningen lagde oppskriften tidlig i forrige århundre, mon tro om det er kronprinsessen som har strikket den? Hun både sydde og strikket klær til barna, har jeg hørt. Det er mønsteret som fasinerer meg. Ser det for meg i karrygult og grått til en fin guttecardigan. Enkelt å strikke fram og tilbake hvis man begynner riktig, kun en omg. med vrangstrikk i mønster pr. rapport. Lurt for den som ikke liker å klippe i strikketøyet. Hva tror dere?

7 kommentarer:

 1. Kronprinsesse Martha rakk aldri å bli dronning !!!
  Men hun kan jo ha strikket genseren for det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvfølgelig rakk hun ikke det. Feilen er retter opp, takk til deg anonym!

   Slett
 2. Flott genser og mønster! Men tror jeg ville strikka rundt og delt ved ermene?
  Go' hælj til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal bli en guttejakke. Tenkte det var lurt å strikke fram og tilbake for de som ikke er så gode til å klippe i strikketøyet. God helg til deg, og!

   Slett
  2. Åja - jakke er noe annet. Er ikke så glad i klipping jeg heller, blir litt nervøs av det ;) Da ville jeg nok tatt framogtilbakemetoden ja :)

   Slett
 3. Den var veldig fin og jeg har tro på den der i grønn og grå. Gleder meg til å se! :)

  SvarSlett