søndag 6. september 2015

Tutorial kåpe Elsa og kyse Anna


Mønsteret får du her www.barnigjen.no/products/barnigjen-symonster-kape-elsa-og-kyse-annaKlipp ut alle delene etter anvisning i Barnigjen symønster kåpe Elsa og kyse Anna.


Sy sløyfedelene i sammen, vreng dem rundt og press dem flate.


Sy stroppene i sammen, legg tre legg på sløyfen til ryggen og to legg på lommesløyfene i passelig bredde til stroppene. Sy to sømmer over leggene og træ stroppene over sløyfene.


Stryk fast vevet innleggsstoff på nederkantene på ermene, forstykkene og bakstykkene. Stryk fast innleggsstoff på forkantene. Alle kysedelene skal ha innleggsstoff, stryk også på bremdelen i Libertystoffet, slik at den blir godt avstivet.


Plasser sløyfene som vist på bildet og sy fast i hver side. Sy noen sting i stroppene slik at de holder seg på plass. Sy rygg- og forstykkedelene i sammen og sy en fin stikning. Ikke sy side- og skuldersømmer ennå.


Nå klipper du fòret til for- og bakstykkene nøyaktig etter ullstoffet. Det er svært viktig at det blir helt nøyaktig. Klipp ermfòret på samme måte.


Legg lommene og lommefòret rette mot rette og sy en søm med en åpning på ca 5 cm i nederkant. Klipp vekk litt stoff i hjørnene, vreng rund og press godt. Pass på at du presser inn hullet.


Sy en stikning øverst på lommen, plasser lommen som anvist i mønsteret og sy lommen fast. Pass på at du sy igjen hullet.


Lommene er sydd fast til forstykkene.


Sy side, skulder og ermsømmer og press dem godt i fra hverandre.


Sy i ermene og sy fòret på samme måte, men på fòret lager du en åpning på ca. 30 cm i den ene siden til å vrenge kåpen igjennom.


Sy kragen og sy en fin stikning rundt. Nå plasserer du kragen på kåpen fra midt foran.


Nål fast fòret rundt hele. Det er viktig å være helt nøyaktig med dette.


Sy en søm rundt hele kåpen. Klipp vekk litt stoff i alle hjørner og klipp hakk rundt halsen ca 3 m.m. fra sømmen. Vreng hele kåpen i gjennom hullet i fòret.


Press godt og sy en stikning rundt forkantene og nederkanten. Stikningen på nederkanten skal være 2 cm bred. Se bildet.


Trekk ermene, et om gangen gjennom hullet i fòret og vrangsy. Klipp vekk litt stoff og klipp et hakk i buen. Press godt og sy en stikning nederst på ermet. Sy igjen hullet i fòret. Sy knapphullene og sy i knappene. Kåpe Elsa er ferdig.


Sy i sammen kysa, sy en stikning, sy bremmen i sammen og sy en stikning. Sy fòret.


Legg bremmen rette mot rette i mellom kysa og fòret og sy en søm.


Sy en stikning.


Sy fast knytebåndet fra vrangen.


Press knytebåndet over på rettsiden, dobbelt og sy fast.
Lykke til med arbeidet!

4 kommentarer:

  1. Nydelig kåpe! Vet du om ullfilten de har hos stoff og stil vil passe denne kåpa?

    SvarSlett
  2. Ja det tror jeg, sydde en kåpe av samme modell i ullfilt til tulla vår og den ble fin.

    SvarSlett
  3. Bu modeli nasıl örebilirim

    SvarSlett