fredag 10. april 2009
Kilde:Nasjonalmuseet
Et PLUS i norsk designhistorie
Brukskunstorganisasjonen PLUS 1958-1978
Jeg har vært på utstilling i Kunstindustrimuseet. Utstillingen markerer 50 års jubileet til PLUS senteret i Fredrikstad. Plus hadde mange verksteder, tekstiltrykk, sølvsmie, keramikkverksted, plastverksted, kurvmakeri, glasshytte og møbelverksted. Mange store norske navn som Peter Opsvik, kjent for Trip-Trap stolen, Benny Motzfeldt, Gro Jessen, Tone Vigeland og Richard Duborgh arbeidet på PLUS.
Første gang jeg "oppdaget" PLUS var jeg 16 år. Vi var på skoletur til Stømstad, med stopp i Gamlebyen i Fredrikstad. For meg var dette en skjellsettende opplevelse, jeg bestemte meg der og da, jeg skulle bli brukskunstner/designer, og det ble jeg noen år senere.
Ærevære dansk, svensk og finsk design. Men vi har mye bra her hjemme også, vi må bare bli litt flinkere til å markere oss.


4 kommentarer:

 1. Tusen takk for koselig kommentar! Det er alltid veldig morsomt når nye legger igjen spor.Man er jo litt nysgjerrig på hvem som egentlig stikker innom bloggen. Velkommen i bloggverden! Synes din nystartede blogg ser spennende og lovende ut. Jeg linker deg gjerne. Utrolig søte klær du lager med bambidekor. Så var det nok en lærer også. Det er faktisk mange av oss her blant interiørbloggerne.
  Ha en glad påske! Hilsen Kaspara

  SvarSlett
 2. Heisann og gratulerer som blogger :))
  Dette ser jo veldig lovende ut.
  Skandinavisk design har tidløst og eget over seg som jeg også er veldig interessert i.
  Jeg vet jo allerede hvem du er og hvilke fantastiske kreasjoner du lager så det var moro at du fikk lyst til å bli innbygger i blogglandia du også! Velkommen :)
  Må jo også få gratulere deg med bok!!
  Gjett om jeg skal ta meg en titt neste gang jeg er på Tanum. Vedder på at den bobler over av skaperglede og inspirasjon.
  Ønsker deg og Marie en fortsatt god påske!
  Klem fra Kardemomme :)

  SvarSlett
 3. hei du...

  Takk for koselig kommentar inne hos meg...
  Mener jeg har vært innom siden deres...så fin..Og du dette er jo så moro, så jeg gleder meg til du er skikkelig oppe og går her jeg...

  Og har jo selvfølgelig fått med meg boken deres..og må si dere er skikkelig flinke...
  Oki, jeg legger deg til hos meg så snakkes vi senere da du...
  Hilsen Drops som droppet innom deg denne fredagskveld...nå må jeg se på klokka, er det fredag,....hm..jepp det var visst det thi-hi...

  SvarSlett
 4. heisann! Plus er helt fantastisk!

  SvarSlett