fredag 22. oktober 2010

Skjønnlitteratur

I tillegg til å jobbe med design av klær og interiørprodukter er jeg også norsklærer i en videregående skole. Jeg har 70% stilling og trives godt med det. Da jeg var ung, vaklet jeg mellom å bli designer og å bli bibliotikar. Så i voksen alder studerte jeg nordisk språk og litteratur på Univeristetet i Oslo, så det ble ja takk, begge deler. Det ene beriker det andre, ingen tvil om det for mitt vedkommende.
På skolen akkurat nå arbeider vi med noveller og jeg har etter prøving og feiling, kommet fram til at Roald Dahls noveller er en god måte å introdusere sjangeren på, spesielt for gutter som vil bli bilmekanikere. Jeg har lest "Dypfryst" for dem og det er helt stille i klassen. De sitter med "øra ute" og munnen lukket og følger med. Av og til er det en som ikke kan holde seg og utbryter:"Drepte hun han"? da det er som mest spennende og det er gutter som aldri har åpnet en bok frivillig før i hele sitt liv. Ikke alle barn har blitt lest for, dessverre.
Resten av klassen roper da "Kjeft 'a". Les mer for oss, a' lærer. Vær så snill.
Utfordringen er å finne gode, fengende tekster. Neste tekst på programmet er "At döda et barn" og jeg kommer vel ikke utenom "Karens jul". Har også tenkt å lese noe av Bing og Bringvær i år. Er det noen der ute som vet om noen gode noveller som passer for gutter og jenter i alderen 16 - 19 år, er jeg svært glad for tips.

2 kommentarer:

 1. Hei :-)

  Fikk se at du hadde lagt det til som følger hos meg! Så utrolig koselig :-)
  Ikke bare det, men jeg skjønte jo etterhvert at de tingene du lager - Barn Igjen - de hadde jeg sett før! På Akershus Kunstsenter :-)
  For jeg jobber litt der innimellom nemlig. Utrolig artige klær og puter!
  Legger meg til som følger :-))

  God helg!

  Klemmer fra Lindis, Min Lille Hule

  SvarSlett
 2. Kanskje novellesamlingen til Roy Jacobsen kan være noe...? :o)

  SvarSlett