lørdag 15. januar 2011

Nye strikkemodeller

Inspirasjonen er den gotlandske fiskertrøya som ble produsert i mengder og solgt til fiskere og arbeidere i Stockholm på 1800 0g 1900 tallet. Den har vært hot mange ganger opp gjennom historien. Hvem husker vel ikke at Pippi hadde en slik i kjempestørrelse. Genseren er super søt og veldig praktisk til aktive barn. Like fin til både gutter og jenter. Tar litt tid å strikke, men er ikke vanskelig.

Her er jeg inspirert av min egen barndom på 50- og 60 tallet. Moren min strikket slik lue til meg da jeg var liten. Rundt bærestykke er et pes å designe, men med rutepapir, kalkulator, vikelær og tålmodighet (+litt banning), gikk det bra. Dette er en god modell til de minste. Sitter godt på en liten kropp.

Her er det min datters barndom som er inspirasjonekilden. Elefantmønster var stort på 70- 0g 80 tallet. Luen er inspirert av en modell fra Peru.
Disse og en del flere stikkemodeller skal vises på vår stand på Gave-og insteriørmessa i slutten av januar. De skal selges som Knit-kits, altså pakker med mønster og garn. De vil også bli lagt ut i nettbutikken www.barnigjen.no i midten av februar. Garnet er en nydelig norskprodusert superwashkvalitet. Vi søker forhandlere, om det er noen der ute som har butikk.
Bli med på Give awayen vår, da vel.


5 kommentarer:

 1. Flotte og nostalgiske modeller! Elsker den med elefanter på!

  SvarSlett
 2. En kjempe flott blogg! Jeg fikk boken i posten i går og den var nydelig.

  Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 3. Hei! Takk for fine ord på bloggen min :) Det setter jeg veldig pris på. Er ny i dette gamet, så blir så lykkelig når noen liker det jeg gjør. Du kan gjerne vise bilder fra bloggen eller nettbutikken hos deg. Jeg vil gjerne bytte, men trenger litt til til å se i kveld når det er roligere her ;) Alle elefantene du ser i butikken kan endre til klokke. Bare gi meg beskjed hvem du liker best: siwpeder@hotmail.com

  Jeg har fulg med deg lenge. Har også lånt boken din flere ganger, for har såvidt begynt å sy litt. Den er kjempefin! Har du klær liggende til gutt 116 eller jente 128/134?

  Ha en fortsatt fin søndag! :) Siw

  SvarSlett
 4. Hei igjen du! Da er en elefantklokke i gul (mest gul og ikke så mye orange) og grønn med skriften Flora på din! Send meg adressen din, så kommer den snart i posten.

  (er det riktig dette at jeg svarer deg på din blogg istedenfor min? Vet ikke hva som er vanlig her i bloggverden;))

  SvarSlett
 5. Hei, så mange koselige strikkemodeller! Likte alle tre, men fiskertrøya øverst er nok favoritten. Fint om du sier fra når knit-kitsa blir lagt ut i nettbutikken:)

  SvarSlett