fredag 1. april 2011

Ozonlamper

 

Denne søte kattepuslampen kjøpte jeg sist helg da jeg var i København. Vi var på et kjempeloppemarked på Bellasenteret og der var det mye flott å kjøpe. Alt hva et retro/loppehjerte kan begjære.

  Noe liknende denne uglelampen hadde min tante som bodde i Lille Værløse i hele sitt voksne liv. Jeg ble helt satt tilbake til barndommens hyggelige sommerferier på besøk hos min snille tante og  like snille danske onkel. De har vært borte i mange år nå, men minnene er hyggelige å tenke på.

  Denne kan man vel bare sukke tungt etter. Noe så nydelig!Bildene er lånt fra http://www.ozonlamper.dk/ Det er en danske samlerside og eieren har 646 objekter i sin samling.
Jeg har lært noe nytt. Dette er altså ozonlamper og i følge det søte paret jeg kjøpte min kattepuslampe av er disse laget på 40-50 tallet og man skulle putte noe som heter ozon i noen små huller bak på lampen og dette stoffet skulle fjerne røyklukt fra stua, men stoffet var både illeluktenede og giftig, så det ble forbudt. Jeg er helt frelst, må bare ha flere lamper. Alle er jo bare helt skjønne og det må jo ha vært dyktige kunstnere som har laget formene. Noen som vet noe mer om disse lampene?

3 kommentarer:

 1. De var jo riktig søte :) Jeg vet ikke noe om dem... selv om jeg har bodd i Danmark.
  Ha en god natt, klem.

  SvarSlett
 2. Jeg har ekkornet og bambien du viser bilde av. Har også ugle , katt og hund. Vurdere å selge katt og hund, da jeg ikke har plass til de.
  Laila Anita

  SvarSlett
 3. Hej.
  Hvis du stadig er interesseret i at købe ozonlamper, så gå ind på min hjemmeside, se samlingen samt overskuddet, som jeg sælger ud af, vi bliver enige om en god pris, hvis du køber flere. venligst Maibritt.
  www.andersens-ozonlamper.dk

  SvarSlett