onsdag 12. mai 2010

17. mai stas til tulla vår
Jeg har sydd bunad til veslejenta vår. Den er en minikopi av Hallingdrakten, med litt personlig vri, men det er jo ikke feil. Hallingdal og Telemark har en levende bunadstradisjon hvor det individuelle er tillatt, i motsetning til andre oppkonstruerte bunader. Selv har jeg en Romeriksbunad, den er pen nok, men oppkonstruert av broderiene på en gammel brudesko og et skabeark, som er et hestedekke til finbruk! Min dårlige samvittighet er min datters bunad som ligger pent i esken sin og venter på brodering og montering.
Tulla vår har selvfølgelig bunadskjorte, en kjempelur sak som er formet som en body og en nydelig sølje som både mamma og storebror brukte da de var små.
Ønsker alle en riktig god og hyggelig 17.mai!


4 kommentarer:

 1. Så utrolig nydelig!! Jeg er så heldig og ha en bitteliten halling hverdagsstakk fra da jeg var liten, helt original, med bunadsskjorte og søljer til. Gleder meg til å se Emerentze i den:-) - Og selvfølgelig i mummikjolen "din", den skal med til Hellas i juni! Ellers skylder jeg deg vel noe, venter på mail fra deg...;-)

  SvarSlett
 2. Det var en søt jentebunad!
  Du er flink til å sy også!
  Ha fine mai-dager!

  SvarSlett
 3. Nyyyydeleg!
  Frykt ikkje "bunadspolitiet"!!!
  For kven bryr seg?? Før samla ein jo saman det finaste ein hadde! Ein sjømann kom heim med ein silkestump...i skapet låg ein bringeduk og ein laga seg nokre flotte vevde band! Etterkvart vart det satt i ein slags orden.
  Men ..så keisamt;) Dette var eit meisterverk og slikt er jo så kjekt å halde på med!!!
  Kvar handlar du stoff..hugsar eg hadde noko liknande då eg var lita ..roseknoppar på svart. (ikkje noko ekte greier" Men kunne ynskje eg kunne finne noko liknande att!
  Eg driv å fiksar på diverse bunader og skjortene bør vel på vask (med salt i siste skyllevann;) ) God feiring til liten og stor!

  SvarSlett