tirsdag 9. juni 2009

Norske Brukskunstnere

Emaljefat: Grete Prytz Kittelsen


Veske: Karin Kristiansen


Kjole :Farideh AbdulrahimiSmykke: Sissel Ræder AarflotVeggdekorasjon :Arne Lindaas
Velkommen til Norske Brukskunstnere. Vi er en gammel organisasjon som ble stiftet i 1918, inspirert av strømninger fra Europa, blandt annet Arts and Craft bevegelsen i England, med William Morris som frontfigur.
Disse strømningene var en protest mot dårlig masseproduksjon i kjølvannet av den industrielle revolusjon.
Gode, praktiske og vakre produkter til folket var målsettingen. Dette var igjen en forløper til den skandinaviske lyse og enkle stilen som er så populær idag, også i utlandet som USA og Japan.
Vi vil gjerne ha flere medlemmer. Vi krever selvfølgelig at produktene skal være av høy håndverksmessig og kunstnerisk kvalitet. Vi har også plass til designere. Jeg vet det er mange flinke folk der ute i blogglandia som ville være velkommen hos oss. Liten gulrot: Du kan få være med på Kunsthåndverkmarked i Basarhallene.
Vi har en informativ nettside, gå inn å sjekk http://www.norskebrukskunstnere.no/
2 kommentarer:

 1. God morgen, Mama Brown!
  Spennende ting du viser fram. Jeg ble sittende å se lengst på den morsomme veska, som var helt spesiell, ikke minst med denne kanten på toppen.
  1918 ja, det var året faren min ble født det.
  Dessverre lever han ikke i dag, men flott at deres organisasjon lever i beste velgående!
  Ha en flott dag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Heisann :)
  Nå er det visst en stund siden jeg var innom her. Ble sittende og scrolle nedover og falt pladask for tekstilsmykkene i innlegget under.
  Klikket meg inn på bloggen og fant virkelig en spennende blogg! Godt vi har deg til å finne fram til litt spennende norske designere innen mange forskjellige retninger! Du er alltid oppdatert! Veldig moro å lese :)
  Ha en fortsatt fin onsdag! Her skal det klippes lapper til nytt lappeteppe først og fremst.Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett