lørdag 27. juni 2009

Stua i sommerhuset

Nå er spisestuen ferdig. Her er en av stolene med lappesete. Spisestuen er fra 1920 åra og er en arv etter farmor og farfar. Jeg har hatt den i over 30 år, og den har forandret utseende mange ganger. Opprinnelig var den mørkbeiset med brune kalveskinnsseter. Den har vært lygrå, grønn og blågrå. Nå er den eggehvit. Hva det neste blir vet jeg ikke. Kanskje knalloransje?

Her er hekleteppet under arbeid. Det går da framover. Hvor stort det skal bli, vet jeg ikke. Hekler så lenge jeg har garn. Jeg har brukt opp en del rester og kjøpt noe nytt. Tips: Nille har godt og billig garn.

Her er den andre svenske bonderokokko stolen. Hva synes dere om den gule "puta"? Jeg har bare lagt et kult stoff rundt en pute for å se hvordan det tar seg ut. Synes stua ble litt vel avstemt i fargene, så en gul fargeklatt kan være fint. Eller hva?


Her er spisestua sett i helhet. Den nydelige duken har moren min brodert under krigen. Den er sydd av en melsekk. Maken til god kvalitet. Lett og stryke er den også. Hyggelige minner å ta være på. Nå kan hun ikke brodere eller strikke lenger. Men hun var en kløpper i yngre dager. For 8 år siden stikket hun babysett til oldebarnet i kniplingmønster. Håper det kommer til nytte igjen en dag.
Har dere sett noe så nydelig? Bare synd at peonene står så kort tid. Vi får nyte dem mens vi kan. Barnet på bildet er min far. Han var født i 1920. Det morsomme er at både min datter og mitt barnebarn var prikk lik han da de var små. Lubne og gode med engelkrøller.6 kommentarer:

 1. Så fint :) Likte de lappestolene!!

  SvarSlett
 2. fantastisk! Fantastisk hekleteppe og fantastisk rokokkostol!! nydelige bilder:-)

  SvarSlett
 3. Nydelig. Så flink du er. Jeg likte puta, men kanskje ikke i den fine stolen: ) Stolen var så fin at jeg ville ikke forstyrret med noe. flotte bilder.

  SvarSlett
 4. Så fine stoler! De var fine i seg selv, men du har gjort dem ekstra fine med det kule trekket:) Og så fin duk, så morro å ha noe så spesielt med en slik historie! Og ikke minst hekleteppet ditt, det var virkelig flott.
  Deilig med sommer altså, iallefall når vi har fri alle sammen. Mannen min og Hannah har vært i sommerhuset vårt noen dager allerede mens jeg har jobbet, og i går ettermiddag kom jeg etter. Tok årets første bad i går kveld og det var deilig det:) Nå skal snart ting og tang pakkes og vi skal ut med båten å finne et sted å tilbringe dagen:) Håper du også nyter sommeren!

  klem

  SvarSlett
 5. God morgen :)Her har vi sovet lenge i dag men nå må vi sette igang. Skal til frisør og dessuten få med oss litt av salget før vi drar hjem. Du har helt rett i at stoffet jeg fant nok er til et mellomfor men dette var så fluffy og lekkert i fargen at jeg med en gang tenkte på andre bruksmåter..Så for meg kreasjoner til jul eller en liten sydd kattunge til minstemann i familien :)
  Så flott spisestue du har i sommerhuset!!
  Tenk å arve noe sånt!! Sukker her jeg sitter!
  Veldig fint med den gule puta som kontrast til det blå/turkise!! Det er virkelig den fargekombinasjonen jeg setter mest pris på akkurat nå. Og oransje da..Merkelig hvordan man flagrer fra den ene nyansen til den andre men det er så morsomt å fornye seg litt..
  Nesten som å være forelsket når man får kloa i stoffer i rette fargen og kan sette seg med en masse lapper og la fantasien overta plasseringen. Særlig for meg som ikke hadde noe forhold til min symaskin i det hele tatt..
  var jo nesten redd den..
  Flotte bilder fra Katrine! Jeg likte streken hennes veldig godt men liker nok personlig litt lystigere motiver..
  Hekleteppet ditt blir jo helt fantastisk og jeg merker at det kribler i heklefingeren når jeg ser noe sånt. Jeg har ikke kunnet hekle på mange måneder fordi jeg falt og slo skulderen på isen og har hatt vond arm etter dette men nå løsner det og jeg tar helt sikkert med meg hekletøyet på ferie!
  Nå må jeg hente meg en kaffekopp igjen. Føler at jeg kunne "snakket" med deg i hele dag men jeg må nesten hive meg rundt for å rekke bussen også! Kos dere videre i sommervarmen! Solklemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 6. Elsker fargene i hekleteppet ditt. Forstår hva du mener når du må brekke litt i alt det harmoniske. Det klarte du godt. Det gule stoffet var flott!
  Peoner er bare nydelige. :-)

  SvarSlett