torsdag 1. oktober 2009

PIPPI Power

Pippi Langstrømpe, verdens sterkeste, snill med et hjerte av gull og rik som trollet i berget.

Her er mine elskede Pippebøker, arvet etter en kusine, førsteutgaven omtrent, lest og lest, om igjen og om igjen. Først for meg selv, siden for min datter og senere for barnebarnet. Gleder meg veldig til å lese dem en gang til......

Her er Astrid Lindgren. Etter min mening en av Sveriges beste forfattere, på linje med Strindberg og Lagerlöf.
Hun skulle hatt Nobels litteraturpris. For en fantastisk fortellerglede og spennvidde i forfatterskapet, med innsikt og klokskap i barns sinn.


Her er vårt lille utvalg av Pippiklær. Pippi er et godt forbilde for småjenter. Jeg har litt problemer med å svelge all prinsessekulturen som prakkes på de små. Prinsesser i traderte fortellinger er passive og pene, og er de heldige, blir de gift med prinsen. Untaket er prinsessa som ingen kunne målbinde, tøff dame.
Sakset fra dagens VG:
Danske Gitte Jørgensen har kommet med en bok som heter "Pippi Power". Det går ut på at man skal kvitte seg med gammelt tankegods og bli en modig og sterk Pippi. Her er hennes tanker:
- Frigjør deg fra hva du tror andre tenker om deg.
- Slutt å sammenlikne deg med andre.
- Slutt å tro at du ikke er god nok.
- Dropp å tro at alt skal være perfekt, bare hopp ut i det.
Kilde:www.gittejoergensen.dk
I dag har jeg funnet fram litt Pippi power og tatt første skritt til noe jeg egentlig ikke tør, å sette meg bak rattet i en bil. Jeg har avtalt med en kjøreskole og skal nå friske opp mitt eldgamle kjørekort som har samlet støv i alt for mange år. Yes, jeg tør, tror jeg.
5 kommentarer:

 1. Det høres bra ut. Vi trenger vel litt pippi power alle sammen.
  Jeg drar på et kurs til Oslo over to dager, har bestilt alt sammen uten og rådført meg med noen. Jeg bare gjør noe jeg har lyst til, litt pippi power det også.
  Ha en god helg. :-)

  SvarSlett
 2. God senkveld, Mama Brown!
  Helt enig; heller Pippi enn prinsesser!
  Nå har jo ikke jeg jenter her hjemme, men Pippi er et bra forbilde på mange måter.(kanskje med unntak når hun er i kaffeslaberas) Leste og så mye Pippi med gutta mine tidligere, og jeg har også de gamle gode Pippi-bøkene mine. Følte en slektstilhørighet med Pippi, for jeg hadde jo også en sjømannspappa.
  Pippi-klærne ser flott ut, og jeg håper riktig mange vil kjøpe disse.
  Så fint å høre at det går framover med mannen din. Det høres jo veldig lovende ut, at han går for egen maskin! Levde så tett på svigermors hjerneslag i mange år, og hun kom jo aldri på bena igjen men ble rullestolbruker. Faren min derimot hadde et mindre hjerneslag i høy alder og han kom seg opp på beina igjen, men dog med stokk.
  Ja, nå er høstferien over for denne gang, og det er klart for skoleuke for mor og sønner.
  Ha en god uke, Mama Brown!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
 3. Pippi power høres veldig bra ut, og de kjolene er veldig fine, hvis jeg bare hadde hatt ei lita jente...
  Tror jeg må ta en titt på den nettsiden til Gitte, takk for tips!
  Lykke til med kjøretimen!!

  SvarSlett
 4. Hei du :)Nå er det visst altfor lenge siden jeg var innom her! Har vært mye på farten de siste to ukene men nå blir det roligere et par uker igjen. Håper det går bra med mannen din og at dere alle er ved godt mot!
  Bøkene om Pippi er høyt elsket her i huset og utgaven du viser her er bøkene jeg også hadde som barn! Jeg kunne være Pippi i dagevis etter å ha lest boka fordi jeg levde meg så inn i dem! Nå er det en stund siden vi hadde de på repertoaret hjemme hos oss oss men de er slettes ikke glemt. Dette er bøker som går i arv fra generasjon til generasjon!
  Herlig at det er fredagskveld igjen. Vi har samme prosedyre hver fredag. Jeg har hintet om at vi kanskje skulle spise noe annet enn Tacos en gang men har blitt nedstemt..Så da skal jeg snart sette på stekepanna her.
  Ha en fin helg alle sammen! Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 5. Hei,
  Morsomt å se hvordan Pippikraften spres i dette rommet:-)Takk skal du ha:
  Hurra for lekne, nysgjerrige og tøffe Pippi:-)

  Jeg holdt et foredrag som er inspirert av boka til Gitte Jørgensen om Pippi Power for et kvinnenettverk for litt siden. Kanskje du kan ta med deg kortversjonen, pluss litt ekstra av mine tanker ut i solen i sommer? Gjerne sammen med lemonade og nybakte boller:-)

  Her er link til artikkel om foredraget.
  http://www.newattitude.no/newattitude/Artikler+og+foredrag/cid/25347/

  Med ønske om god sommer!

  SvarSlett