tirsdag 29. september 2009

Svensk FEMINA

Det første nummer av Femina kom ut 21.april 1944.

Her er hjemmeinnredning fra 1950-tallet. Ganske lekkert?

Soldrakter til mor og barn fra 1960-tallet. Man kunne kjøpe mønster og sy selv. Jeg hadde noe liknende da jeg var liten.


Dette blidet er fra sent 60-tall- Fargerikt og fresht.
Hvis jeg bare kunne kjøpe et blad i måneden, er jeg ikke i tvil. Svensk Fremina er mitt valg. Det dekker mange temaer, mote, også for voksne, spreke damer, interiør og mat. Dessuten har de alltid gode artikler om kunst, litteratur, utstillinger og hva som rører seg i tiden. Jeg har lest Femina i snart 40 år. Jeg lagde meg scrap-books av motebildene da jeg var ung, og dem studerte jeg så nøye at jeg nesten slet dem ut. På 70-tallet var Femina ganske kontroversielt. Har hørt rykter om (journalister i familien) at de måtte legge om stilen og ikke skrive så mye om kvinnesak og moderere seg politisk. Eierne ville ikke stemples som venstrevridde rødstrømper. Nå skal jeg kose meg med det nye nummeret av Femina. Denne gangen er det spesielt godt, synes jeg.2 kommentarer:

 1. Jeg var omkring PYNT i Porsgrunn i lørdags og på min blog kan du se et foto hvor der er kjoler fra Barnigjen.

  SvarSlett
 2. God kveld, Mama Brown!
  Femina har jeg faktisk aldri kjøpt, men min søster(hun med interiørbutikken) har alltid kjøpt Femina. På den måten har jeg bladd og lest litt i det.
  Hvordan går det med deg og formen til mannen din tro? Håper det går framover og at hverdagen sakte men sikkert kommer tilbake!
  Du har vel kanskje høstferie nå du også, slik det er her i Vestfold.
  Smågutta mine er på fotballskole etter eget ønske, så jeg har en uke med masse egentid. Litt rart.....og litt deilig.
  Ha så gode dager som mulig!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett