onsdag 31. mars 2010

Orientekspressen

Ekslusivt interiør fra Orientekspressen.


Agatha Christies legendariske kriminaleroman fra 1934.

Interiør fra den originale togreisen. Kunne også fåes i rødt for dem som foretrakk det.


Bilder fra relanseringen på 1990-tallet.
Jeg har alltid vært fasinert av 30-tallets dekadente luksus, for de rike selvfølgelig, ikke fullt glamorøst å tilhøre arbeiderklassen..... Men det ble skapt mye fint av design og ingeniørkunst i den perioden.
En tur med Orientekspressen hadde vært morsomt. Jomfruturen gikk fra Paris til Konstantinopel (Istanbul) i 1883, og var datidens raskeste og mest komfortable måte å reise på.
Under første verdenskrig måtte Tyskland skrive under på kapitulasjonspapirer, ja nettopp på Orientekspressen. Dette syntes Hitler var så forsmedelig, at han tok den tilbake under 2. verdenskrig, og tvang franskmennene til å skrive under på en slags "kapitulasjon". Ekspressen hadde sin storhetsperiode i 1930 åra, og kongelige og andre fornemme brukte den flittig. Dette ga Agatha Christie inspirasjon til sin kjente kriminalroman.
Andre figurer fra litteratur og film, som Phileas Fogg og James Bond har også figurert på det kjente toget.
Her er et bilde av Elsa Schiparelli, 30-tallets mest kreative og spennende motedronning, som sikkert også reiste med Orientekspressen. Hun var i en periode Cocco Chanels argeste konkurrent.1 kommentar:

  1. Jeg sjekket ut pris på reise med Orientekspressen. Husker ikke summen, men bare en kort liten tur var så dyr at jeg fikk hakeslepp...

    God påske!

    SvarSlett