tirsdag 13. juli 2010

Mitt sommerparadis og frisørbesøk

Her noen bilder fra mitt sommerparadis. Thornegården i Son ble bygget i 1647, men ble solgt og pusset opp i 1761 og påsatt smijernstall av den nye eieren. Gården har vært butikk for sjøfarere og solgte proviant og skipsutstyr under hollendertiden, gamle skilt reklamerer for prima corned beef og diverse "skibskex" av prima kvalitet. Det skal visstnok ha vært en smuglergang her på 16-1700 tallet for å lure vekk verdifulle varer for tollerne.

Her er et bilde fra bakgården og i dag er det uteservering her.

Et bilde fra forsiden mot Son torg, ca. 1920. Helt til venstre ligger firsørsalongen.


Dette bildet viser "Tranga" det smaleste stedet i Son hvor bussen i dag kjører med millimeterpresisjon. Bildet er fra 1920 åra, hvor mange sommerturister ferierte i "byen" min.
I Thornegården ligger det i dag en frisørsalong som jeg har fått klippet håret hos. Det ble superflott, akkurat som jeg vil ha det, lettstelt og litt trendy. Den unge damen som klippet meg lurte på hva slag sjampo jeg bruker, for hun hadde ikke sett en så sunn hodebunn og et så sunt hår på mange uker. Jeg turde ikke si at jeg bruker First Price sjampo til kr. 7.90, så jeg sa Natusan for babyer. Hun lurte også på hva slags stylingprodukter jeg bruker, jeg turde heller ikke si ingen, så jeg fant på noe fancy. Kanskje det er derfor jeg ikke har noen plager med hodebunnen og håret? Fin på håret ble jeg i hvertfall!2 kommentarer:

 1. Sikke fin fortælling, hvor henne i Norge ligger Son?
  Tillykke med sommerhåret.
  Knus.

  SvarSlett
 2. Jeg pleier bare å si det som det er, jeg. At det er et halvt år minst siden jeg klipte meg sist (sjokk!) og at jeg ikke føner håret eller bruker stylingprodukter. Men så får ikke jeg skryt for hodebunnen min heller, da.
  -Men tannlegen min ble svært overrasket over hvor mange tenner jeg har! (Har bare de vanlige, altså. Men det er det visst ikke så mange som har. Mange har ikke fått alle visdomstennene og mange har trukket noen.)
  Så det så.

  SvarSlett