torsdag 1. desember 2011

Tror du på julenissen?

Bilde: Svein Solem
Jeg tror på nissen og det gjør eldste barnebarnet også. I år skal jeg klare det, altså mormor, jeg skal holde meg våken så jeg kan se nissen når han kommer med pakkene. I fjor og i forfjor sovnet han, nemlig. Hadde jeg bare visst når på natta han kom. Jeg måtte jo si at nissen skal til veldig mange og at det sikkert ikke er så lett å beregne tida nøyaktig. Ja, svarer ungen, det er jammen godt at det er tidsforskjell i verden, da får jo nissen faktisk et døgn ekstra.
Det var en aldri så liten diskusjon på lærerværelset vårt i dag. De fleste mente at det er fint at barn (og sånne som jeg) tror på nissen, tannfeen og påskeharen, men noen få mente at det var å lyve for barna og at det kunne skape traumer og mistro til voksne. Hva mener dere?

4 kommentarer:

 1. Endelig desember. Klart finnes nissen, men han er jo ikke som Coca cola nissen... Jeg tror dessuten nissene er forskjellige som oss folk. Og jeg tror barn godt kan få leve med nissen, noen blir nok skuffet når de blir større og oppdaget at nissen "bare" var onkel i kostyme. Det kommer an på hva og hvordan vi forteller dem om nissen tror jeg.

  Vi så første episode blåfjell idag med storebror, han satt som fjetret og koste seg med både sang og nisser.

  Jeg har forresten en liten førjulsgiveaway, sånn i juleånden.

  SvarSlett
 2. Nisser og nisser..det er forskjellige ting det.. :-D Jeg tror på det ene slaget.. Tror jeg. :-)

  SvarSlett
 3. Tror og tror... jeg tror ikke jeg tror så mye på nissen som deg ;)
  Men barnenissetro er herlig og slett ikke skadelig! Mormorungen våkna hjemme med pakkekalender i dag og mammaen spurte om hun visste hvem som hadde lagd den. Om det var mormor eller nissen. Ingen tvil - det var nissen ja! Men kanskje det var mormornissen? ble det foreslått... men det var ikke aktuelt nei. Nissen. Punktum.

  SvarSlett
 4. Klart vi tror på nissen. :D Ingen over og ingen under.

  Psssttt...
  Julenissen er innom bloggen min og en flott premie skal deles ut.

  Ha en flott helg :)

  SvarSlett