søndag 28. april 2013

Lappeteppe DIY

 
 For å lage et teppe som måler ferdig ca 70 cm x 80 cm trenger du 42 lapper som måler 14 cm x 14 cm. Det er lurt å være veldig nøyaktig med klippingen og klippe så trådrett du bare kan, da går det greit å sy lappene i sammen. Jeg har brukt 13 ulike stoffer i lilla og turkise nyanser. Stoffene bør være av nogenlunde samme kvalitet og du bør forvaske alt, nytt som gammelt. Noen av stoffene har jeg klippet 3 lapper av, noen 4 lapper, et par av stoffene var det bare nok til to lapper. Jeg synes det er fint å blande stoffer med store og små mønstre. Det skaper spenning i komposisjonen.


Nå begynner den morsomste delen av jobben. Fordel lappene dine i 7 rader med 6 lapper i hver rad. Jeg prøver å få det til å virke litt "tilfeldig" plassert, men jeg vil alikevel ha et harmonisk uttrykk.


Nå skal du sy lappene i sammen med 1 cm sømrom. Det er viktig å være nøyaktig for et godt resultat. Sy i sammen remser på 6 lapper.


Press alle sømmene i fra hverandre. Pressing/stryking er viktig for et fint resultat. Legg remsene på bord eller gulv etterhvert som du syr, slik at du ikke stokker om på dem.


Nå skal du sy remsene i sammen. Prøv å få dem så nøyaktig som mulig over hverandre. Bruk gjerne knappenåler. Blir det litt unøyaktig, så blås i det. Det er jo håndlaget.


Nå presser du teppet godt for nå skal det vrangsyes med fleece.


Du trenger et fleecestykke som er litt større enn teppet ditt. Legg fleecestykket med retta opp og teppet med retta ned og fest godt med nåler langs kanten. Sy en søm 1 cm fra kanten, men la to  ruter stå åpne til å vrenge teppet igjennom.


Renklipp teppet og fleecen. Klipp runde hjørner slik at det ikke blir klumpet.


Fest godt med nåler igjennom begge lagene og sy rundt teppet i den nest ytterste ruteraden.


Her ser du hvordan det blir.

 
Fest godt med nåler og sy igjen hullet du vrengte teppet igjennom.
Sy gjerne flere stikninger i de andre rutene også.
Yes, nå har du sydd ditt eget teppe som kan varme en liten kropp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar