torsdag 23. april 2009







F

Frida Kahlo ( 1907-1954 ) er en fargerik og spennende meksikansk kunstner. Hun var utsatt for en trikkekollisjon og fikk en jernstang gjennom kroppen. Hun overlevde, men ulykken gjorde at hun ikke kunne få barn, noe som var hennes store sorg i livet. Hun søkte trøst i dyrene, og hun er ofte avbildet med ulike dyr. Det øverste bilde er et ikon, en hyllest til Frida, laget av Lillann Svendsrud, en dyktig keramiker. Hun har sin egen side http://www.lillannsvendsrud.no/. Jeg er så heldig at jeg har en av hennes ampler. Bilder kommer senere.

6 kommentarer:

 1. Heisan Mama Brown
  Frida Kahlos liv og malekunst er utrolig spennende! Har holdt flere foredrag om henne for elevene på skolen jeg jobber. De blir utrolig fenglset av bildene og hennes spesielle liv. Når de kjenner livshistorien hennes gir bildene en dypere mening.
  Ha en fin kveld!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Jeg har vært fasinert av denne kunstneren siden jeg så film om livet hennes. Jeg bare elsket den filmen. :-)

  SvarSlett
 3. Hei og takk for tipsene om Bumlingen som jeg har hengt meg helt opp i..Noen ganger er det slik at man blir enda mer hektet om det viser seg å være vanskelig å få fatt i..
  Skal prøve meg hos Norway Says! Fikk også en del andre tips og hvis eneste løsningen blir en tur til nabolandet så hopper jeg på et fly til Stockholm og tar meg samtidig en tur innom Rosendals hagecafe som er særlig nydelig på denne tiden av året..Forrige dagen kjøpte jeg boken din i bursdagsgave til min svigerinne
  og den falt absolutt i smak!! Hun hadde lest om den og bestem seg for å kjøpe den selv så det var helt blink kan man si :)
  Det var en nydelig bok som var morsom og nyttig selv om jeg ikke har småbarn lenger!
  Håper du får solgt riktig mange av den!
  Jeg så en serie om Frida Kahloo en gang og hun levde virkelig et fargerikt liv! Maleriene hennes er fargesprakende og helt fantastiske!!
  Ha en fin fredag videre! Klem fra Kardemomme :)

  SvarSlett
 4. Heisann :)Angående stoffet jeg fant på loppemarkedet i går har jeg sendt en forespørsel til katvig om dette er en kopi eller ekte vare..Jeg har mye i Katvig serien, både sengetøy til alle mann, barneklær og et par singlets til meg selv. ser jo at mønsteret er eksakt likt men har aldri sett fargekombinasjonen..Er spent på hva de sier!
  Ha en fin kveld videre :)

  SvarSlett
 5. Jeg har givet dig en award. ...kig på min blog.

  Karen

  SvarSlett
 6. Hei på deg. Her måtte jeg stoppe opp. Jeg så nemlig filmen om Frida, med Salma Hayek i hovedrollen. Den filmen gjorde veldig inntrykk på meg. Derfor måtte jeg se hva du skrev om dette.

  SvarSlett