fredag 24. juni 2011

Hjelp, vi skal i fengsel
 Helt frivillig. Vi skal bo på Långholmen hotell og vandrehjem som har vært fengsel og tukthus i 250 år. Det ble nedlagt som fengsel i 1975 og er heldigvis omgjort til hotell. Og for et fantastisk sted. Sentralt beliggende i gåavstand fra Sødermalm, bilfritt, rolig og barnevennlig. De har også en skjønn luftegård med kafe og hyggelig sitteplasser. Frokosten der er bare deilig, gleder med til å spise deres utsøkte rosinbrød med herregårdsost. Mums.

  Her er noen bilder fra museet. Ikke fullt så gøy å være innsatt, vil jeg tro. Det nederste bildet ser fryktinngytende ut, men det var faktisk masker for å skåne fangene under rettsaken, slik at de skulle beholde sin anonymitet.
 Her finnes det også en gøyal butikk hvor storebror kan kjøpe seg en fangedrakt.


 Långholmen hotell ligger i naturskjønne omgivelser med flotte (og akkurat passe lange) turveier. Så nå skal vi på promenad. Badestrand finnes det også. I tillegg er det en del gamle, idylliske kolonihagehus og litt håndverk og småindustri.
Og ikke nok med det, er du glad i Carl Michael Bellman, ligger hans museum et steinkast unna hotellet. Er du heldig, kan du få med deg en konsert.  Jeg er ikke sponset av det svenske turistbyrået (ennå) om noen skulle tro det.

1 kommentar:

  1. For et spennende hotell:) og takk for titten i bloggen;)

    SvarSlett