lørdag 7. august 2010

DIY Leksjon nr. 4

Den fjerde og siste leksjonen i mitt litte lappeteppekurs. Nå skal teppet ditt vrangsys med fleecen.
Legg fleece stykket på bord eller gulv med retten opp. Legg lappestykket med retten ned mot fleecen og fest godt med kanppenåler. Sy ca 1 cm fra kanten rundt hele teppet, bortsett fra en åpning nede på to ruter til å vrenge teppet igjenom.

Renklipp sømmen til ca 1 cm. Klipp rundt hjørnet slik at det ikke blir klumpete og du får fine hjørner. Husk å ta bort alle knappenålene.

Vreng teppet gjnnom åpningen og press kanten rundt. Fest godt med nåler gjennom begge lag, dvs. teppet og fleecelaget.Sy en stikning gjennom begge lag i den ytterste ruten (lappene). Jeg syr også en stikning til i ruten innenfor slik at lagene holder seg sammen. Du kan gjerne sy stikning i alle rutene, men jeg synes det kan bli litt stivt.


Helt til slutt bretter du inn kantene i åpningen og syr igjen med en stikning eller for hånd om du foretrekker det. Ta ut alle nålene og press teppet ditt lett. Yes, nå har du sydd et teppe som kan varme en liten kropp eller pynte opp om du foretrekker det.
2 kommentarer:

  1. I morgen skal jeg begyne å skjære stoffbiter, men nu skal strykebrettet frem, slik at jeg får strøki stoffene som jeg vasket i forrige uke! Takk for et flott"kurs". Og den turkise buksa var nå herlig da!!!!! hjertedama/ Grethe

    SvarSlett
  2. Tusind tak for guiden - syntes ellers det var et lidt uoverskueligt projekt, men det viste sig jo slet ikke at være så slemt - tror faktisk jeg skal igang med endnu et tæppe :o) Lisbeth

    SvarSlett